GARANTIE

Prin garanţia oferită nu se aduce atingere drepturilor consumatorilor prevăzute de Legea nr. 449/2003 şi OG nr. 21/1992.

a. Constatarea deficienţelor, a naturii şi cauzelor acestora se face de reprezentantul vânzătorului, de la punctul de lucru de unde a fost achiziţionat produsul.

Remedierea deficienţelor constatate, înlocuirea produselor pentru care repararea acestora nu este posibilă, respectiv restituirea contravalorii produselor achiziţionate în situaţia în care măsurile de reparare sau înlocuire nu sunt posibile (în ordinea menţionată) se efectuează de către unitatea vânzătoare. 

b.   Garanţia îşi pierde valabilitatea în caz de:

– folosirea/utilizarea/instalarea incorectă/defectuoasă/neconformă cu instrucţiunile de folosire/utilizare/întreţinere livrate împreună cu produsul;

– folosire abuzivă – se consideră folosire abuzivă şi schimbarea destinaţiei produsului

– în cazul intervenţiilor neautorizate;

– pierderea sau deteriorarea certificatului de garanţie.

c. La solicitarea remedierilor produsului în termenul de garanţie se prezintă:

– certificatul de garanţie original;

– bon de casă fiscal, factura fiscală şi chitanţa sau ordinul de plată (dacă este cazul), în copie.

Pierderea certificatului de garanţie şi documentelor de achiziţie generează pierderea garanţiei.

d. La solicitarea acordării garanţiei, produsul trebuie sa fie prezentat împreună cu toate accesoriile acestuia şi, în măsura în care este posibil, în ambalajul original (fără a fi o condiţie obligatorie).

Remedierea deficienţelor conform certificatului de garanţie şi legislaţiei în vigoare se realizează în termen de 15 zile de la constatarea acestora de către reprezentantul vânzătorului.

Garanţia se asigură în conformitate Legea nr. 499/2003 privind vânzarea produselor şi garanţiile asociate acestora, cu modificările şi completările ulterioare, şi Ordonanta Guvernului nr. 21/1992 privind protecţia consumatorilor, cu modificările şi completările ulterioare.

Fiecare produs disponibil la vanzare in magazinul nostru include 24 de luni garanție Dacă la achizitionare observați defecte structurale, tehnologice sau de material vă rugăm să ne anunțați imediat. Produsul reclamat, imediat după constatarea defectului, trebuie trimis prin firma de curierat Fan Courier la adresa str Regenerarii nr 5-7, sector 3, București, România împreună cu formularul completat. Produsul va fi recepționat de către un expert al mărcii noastre, iar reclamația va fi soluționată în timp de 15 zile de la data primirii produsului, de către specialistul care analizează reclamația.

– in lipsa unui  contract, factura si bonul fiscal prin Legea 31, tin loc de contract de vanzare-cumparare

– in interiorul ambalajului cu produsul se gaseste TALONUL DE GARANȚIE, care are in continut GARANTIA DE CONFORMITATE (Legea 449/2003, O.G. 21/1992, standarde nationale SR ISO 3951/1998 cu normativele specifice) si GARANȚIA DE FOLOSINTA cu mențiunea Data cumpararii care va fi aceeași cu data facturarii .si instructiuni de intretinere si folosinta,

– GARANTIA DE CONFORMITATE pentru produsele de incaltaminte este conferita prin lege si este de 24 luni perioada in care produsul este bun pentru implinirea scopului (vanzare si exploatare=purtare). Produsele care se vand in afara termenului de 2 ani nu mai sunt conforme (dupa STAS-uri si Normative, fenomenul de imbatranire), prin urmare se vand fara garantie de folosinta (purtare), pe raspunderea cumparatorului conform NOULUI COD DE PROCEDURA CIVILA .OBLIGATORIU CUMPARATORUL VA FI INSTIINTAT DE LIPSA GARANTIEI LA VANZARE.

GARANTIA DE FOLOSINTA ESTE DE 30 ZILE, in conditiile respectarii instructiunilor de folosinta, de la data vanzarii cu amanuntul,

-Pentru vanzarile ONLINE, LEGEA a prevazut un termen in care cumparatorul (care achizitioneaza in baza unei imagini), dupa primirea fizica a produsului, verificarea, probarea, informarea si cunoasterea referitoare la produs, poate returna produsul FARA SA SE FI FOLOSIT DE EL (fara uzura de purtare),

-Produsele prezentate pentru garantie trebuie sa fie in ambalajul original, insotite de bonul fiscal ,talonul de garantie in original si formularul de retur.

– In cazul  in care un produs este trimis la remediat  produsul se prezinta curat si ambalat corespunzator

– in cauze clare si precise (neprovocate intentionat, cu respectarea instructiunilor de folosinta, acoperite tehnic de expertize si argumente), ca descoasere, desprindere inclusiv accesorii, dezlipire, rupere sau sectionare atat in fetele exterioare cat si pe captuseli, defecte turnare talpa inclusiv sectionare, prindere toc necorespunzatoare sau desprindere, cusaturi sau prize necorespunzatoare, diferente culoare intre cele doua picioare, defecte care cad in sarcina producatorului in mod uzual, daca nu se poate REMEDIA DEFECTUL se va oferi spre inlocuire acelasi PRODUS sau daca produsul nu va mai fi disponibil in stocul magazinului se va oferi un PRODUSASEMANATOR doar daca clientul va dori un produs diferit de achizitia initiala .Daca nu se pot indeplini una din conditiile de mai sus se va proceda la rambursarea integrala a sumei platite
-in cauze mai complexe, edificare optica neconcludenta, se pronunta un specialist tehnic, printr-o cercetare amanuntita de laborator intr-un RAPORT DE EXPERTIZA SI EVALUARE. Acest serviciu este suportat ca si costuri de partea care invoca expertiza.

– nu se acorda garantie la flecuri tocite, la uzura anormala pe talpa sau fete: datorate unui mers cu pas specific (piciorul calca pe o parte sau se taraste intr-o anumita pozitie si apare o uzura pronuntata acolo) sau forma de picior cu escrescente care in mod normal v-a deforma pielea (fetele iau forma piciorului, inclusiv dupa monturi)

– nu se acorda garantie impotriva umezeli (ploaie, apa) la incaltamintea cu fete din piele prelucrata vegetal (pielea ramane cu porii deschisi ca piciorul sa poata respira = principala functie a incaltamintei de piele) si pe deasupra fetele sunt si cusute (strapunse de un ac), tehnic si fizic prin orice gaura chiar si por intra apa, din aceste motive incaltamintea de piele se cremuieste, inclusiv pe toc si talpa dupa 2-3 purtari si todeauna inainte de ploaie si zapada; prin cremuire acoperim gaurile/porii sa nu mai intre apa, apoi pentru intretinerea pielii si improspatarea culorii, cremuim ca sa lungim perioada de viata a produsului .

-Pentru constatari tehnice, cu respectarea STAS-uri si NORMATIVE, in cazul incaltamintei in garantie, pentru orice expertiza asupra calitatii si conformitatii, precum si natura lipsei de conformitate (a defectelor), se pot pronunta numai specialisti certificati din cadrul producatorilor sau institutiile specializate. Acestea răspund in scris  conform legilor specifice pentru REZOLUTIILE pronuntate