Cum aleg mărimea potrivită a încălțămintei ?

In partea de jos a paginii ACASA cat si in pagina fiecarui produs se găsește link Ghid Marimi.

Cum obtin o reducere ?

Toate informațiile cu privire la promoțiile și reducerile aplicate sunt trimise prin e-mail după înscrierea la newsletter cat si prin canalele de publicitate.

În cât timp este realizată comanda ?

De obicei produsele afisate se afla in stoc si sunt disponibile spre livrare in 2-4 zile lucratoare. În situații speciale termenul de realizare se poate prelungi până la 10-12 zile lucratoare – despre astfel de întârzieri vă vom informa imediat prin telefon sau e-mail. Atenție! Timpul destinat realizării și livrării comenzior nu include zilele de sâmbătă, duminică sau zilele de sărbătoare. Oferta este valabilă până la epuizarea stocului.

Ce metode de plata acceptam ?

Poți sa achiți produsele comandate numerar curierului la livrare, prin transfer bancar (trimiti e-mail sau ne scrii in whatsapp despre intentia de a plati prin transfer si vi se emite o factura) sau online prin intermediul serviciilor Netopia Payments.

Trebuie sa am cont pentru a putea cumpara ?

Pentru a face cumparaturi pe acest site, este necesar sa va creeati un cont de utilizator. Acesta poate fi creat si dupa ce ati adaugat produsele dorite in Coșul de cumparaturi.

Cum procedez pentru a returna sau schimba produsul?

Pentru a returna sau schimba un produs cumpărat, vă rugăm să consultati pagina Schimb si Retur in acest link https://passofino.com/schimb-si-retur/ unde veti gasi descrierea pasilor. Atenție! Nu acceptăm coletele expediate cu ramburs.

Am comandat din greșeală un alt produs sau o mărime greșită. Ce trebuie să fac?

Trebuie să ne informați cât mai curând posibil, în termen de 24 de ore! Vă rugăm să completați formularele necesare, explicând exact solicitarea Dumneavoastră, apoi trimiteți la [email protected] Vă rugăm să furnizați cât mai multe detalii posibil (nume, adresa, numărul articolului și numărul comenzii), indicând de asemenea noua mărime dorită. Veți putea înlocui produsul într-o perioadă de maxim 14 zile calendaristice de la momentul receptionarii comenzii Dvs.

Se pot comanda produse având alte culori?

Toate culorile și modelele care pot fi cumpărate sunt prezentate pe site-ul nostru. În cazul în care o culoare anume nu este prezentată, atunci modelul respectiv nu este disponibil.

Se pot face modificări cu privire la modificarea adresei unde se va livra produsul?

Pentru a modifica o comandă plasată vă rugăm să ne contactați prin email [email protected] sau whatsapp 0724728262.Se va putea modifica numai in situatia in care produsul nu a fost deja expediat

Cât timp am la dispoziție pentru a returna sau schimba produsul comandat?

Returnarea sau schimbarea produsului comandat poate fi realizată în termen de 30 de zile de la data primirii coletului.

Cum și în cât timp se returnează banii pentru produsul returnat?

Returnarea banilor se realizează în termen de maxim 14 zile lucrătoare de la data primirii coletului, pe numărul de cont specificat de client dar de obicei dureaza mult mai putin.

Cât timp am pentru a plăti comanda achitata prin metoda TRANSFER BANCAR?

Pentru plata unei comenzi așteptăm 3 zile. În cazul în care comanda nu este achitată în această perioadă, veți primi un e-mail de reamintire. Din acel moment, veți avea la dispoziție încă 2 zile pentru a efectua plata. În caz de neplată în termen de 5 zile, comanda va fi anulată automat.

Care sunt costurile de livrare?

Pentru comenzile ce depășesc 700 lei sau pentru plata cu card bancar, costul transportului este gratuit.

Pentru celelalte comenzi  se va percepe o taxă de transport de 19 RON. Costul taxei de transport se va adăuga automat la suma totală a coșului de cumpărături

Aveți întrebări fără răspuns ?